Staatsbosbeheer

Nationaal Park de Biesbosch

In het Biesboschcentrum Drimmelen verzorgt Staatsbosbeheer de informatievoorziening over het Nationaal Park de Biesbosch. Ook kunt u aan de balie van Staatsbosbeheer terecht voor toeristische informatie over de wijde omgeving. Waar kunt u een bootje huren, hoe laat vertrekt de rondvaartboot, waar kan ik lekker wandelen, waar kan ik overnachten? etc. De vrijwillige baliemedewerkers helpen u op weg om een onvergetelijke dagje Biesbosch te beleven.

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met plaatselijke rederijen en verhuurbedrijven diverse arrangementen en excursies. Zo is in de periode van april tot en met oktober elk weekeinde de mogelijkheid om mee te gaan met de Zwerftocht.  In de mei- en zomervakanties zelfs dagelijks. Informeer aan de balie voor de actuele vertrektijden.
In het voorjaar en zomer gaan we op zoek naar bevers. Met de gezinstocht Op zoek naar B.Bever, speciaal bedoeld voor gezinnen met kinderen komen de deelnemers alles te weten over dit bijzondere dier.
Wilt u een flink eind wandelen door de Brabantse Biesbosch. Dan kunt u mee met Naar d’n Overkant. U wordt overgebracht naar de Hofmansplaat en van daar kunt u een flinke wandeling maken naar de Amaliahoeve of gewoon heerlijk rustig genieten van het prachtige landschap.

STAATSBOSBEHEER

STAATSBOSBEHEER

STAATSBOSBEHEER

School
bootprogramma.

Staatsbosbeheer vindt natuureducatie en -beleving heel belangrijk. Via het Biesboschcentrum gaan jaarlijks duizenden kinderen onder leiding van vrijwillige schoolgidsen de Biesbosch in. Voor alle groepen van het basisonderwijs zijn er programma’s. Ook voor voortgezet onderwijs zijn er mogelijkheden. De thema’s van de programma’s lopen uiteen van pure natuurbeleving tijdens de Ruige Biesboschtocht tot cultuurhistorische programma’s zoals het Biesboschavontuur. Ook is er aandacht voor de periode van de WO II via het programma Biesbosch onder Vuur. ?Alle schoolprogramma’s zijn opgebouwd volgens het principe Hoofd, Hart en Handen. Of wel kennis, beleving en handelen zijn in de juiste balans terug te vinden.
Voor informatie over de schoolprogramma’s en aanmelden kijkt u op de website van Nationaal Park de Biesbosch

Wat doet staatsbosbeheer?

“Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 273.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten”.